donderdag 29 november 2007

Bericht geschreven op 12-11-2007

Vorige week donderdagavond kon ik het toch niet laten om al eens een keertje te bellen i.v.m. het resultaat van de medische keuring. Een vriendelijke dame zei me toen dat de deliberatie nog volop aan de gang was maar ze toch even binnen ging kijken of mijn dossier al behandeld was. Toen ze terugkwam klonken de verlossende woorden "Mijnheer, u bent medisch geschikt bevonden. U hebt enkel beperking VDL". Nu die VDL beperking op je licentie betekent gewoon dat je moet vliegen met een bril of contactlenzen, en steeds een reservebril bij je moet hebben. Alles was dus perfect in orde.
Zaterdag dus met een gerust gemoed naar school. Maar blijkbaar was dat niet voor iedereen zo'n euforische dag. 2 collega's hadden de dag daarvoor te horen gekregen dat ze medisch afgekeurd zijn. Hopelijk kunnen zij door in beroep te gaan, de afkeuring ombuigen in een goedkeuring. Fingers crossed jongens!!
Dan verder hebben we zaterdagvoormiddag onze eerste uren Communication gekregen. Normaal gezien stond Airframes and Systems gepland, maar de instructeur van dit vak had die morgen nog ziek gemeld. Na de middag hebben we dan een briefing gekregen over hoe we een vlucht moeten voorbereiden (indienen vluchtplan, opvragen meteo,...) en welke stations we moeten passeren alvorens we de lucht in kunnen.
Deze week staat Meteorology terug als hoofdbrok op het programma. Vorige week hebben hierrond een hele boel METAR's en TAF's bestudeerd en ook de eerste 2 hoofdstukken van het boek afgewerkt, de atmosfeer en luchtdruk. Wederom een zeer interessant vak...

Groetjes,

Sven

Geen opmerkingen: