maandag 14 april 2008

Eerste vlucht!

Het begint meer en meer een uitdaging te worden om nog wat vrije tijd te vinden, zodanig dat ik dit hier een beetje up to date kan houden. Combinatie werk/theorie was al zwaar, zeker nu er al een aantal vakken zijn afgewerkt (Meteorology, Airframes & Systems, Operational Procedures), is het niet altijd evident om nog deftig bij te blijven met de leerstof.
Ondertussen hebben we ook nog 2 weken paasvakantie gehad. Deze tijd heb ik gebruikt om een beetje bij te benen met bepaalde vakken. Voor Electrics zit ik nu volledig terug op schema. Instruments is het volgende vak dat dringend onder handen genomen moet worden, maar aangezien er opnieuw een progress check gepland staat voor dit vak, zal dit wel los lopen... De progress checks verplichten je echt wel om de boeken te openen!
Gisteren heb ik trouwens m'n eerste vlucht tot een goed einde gebracht. Basic principles of flight. Straight and level vliegen, beetje bochten, leren uittrimmen, op koers vliegen... Alleszins een ervaring om NOOIT meer te vergeten. De eerste keer dat je zo'n toestel zelf onder controle hebt, wel het geeft je een zeer goed gevoel. Eindelijk!!
Op naar de volgende progress check en vlucht zou ik zeggen!

Groetjes,

Sven

Geen opmerkingen: