dinsdag 11 maart 2008

Eerste zware checks achter de rug

Tijd om nog eens aan te vullen. Ondertussen zijn de geplande progress checks achter de rug. Het resultaat van Instrumentation werd zaterdag meegedeeld via een ad valvas puntenlijst. Ergeste was dan nog dat hij gerangschikt was op resultaat... :) Gelukkig stond ik bovenaan met 80%. Blijkbaar zijn er toch een deel collega's bij die test de mist ingegaan.
De manier waarop de punten werden bekend gemaakt, vond ik er persoonlijk wel een beetje over, maar misschien kan het wel dienen als "shock therapy"?
Anyway, het resultaat van de andere progress check (Operational Procedures) is nog niet gekend. Die lijst zou dit weekend op het secretariaat moeten binnenkomen. Ben echt benieuwd wat ik daar op gescoord heb. Nog een paar dagen afwachten dus.
Momenteel ben ik opnieuw een progress check aan het voorbereiden voor komende zaterdag. Meteorologie loopt ook ten einde, vandaar dat er nog eens een check wordt ingelast. Deze keer is het de beurt aan "Wind", "Upper Winds", "Turbulence" en "Documentation". Dit laatste is vooral het interpreteren van METAR's en TAF's. Moet wel lukken, mits de nodige voorbereiding.
Ondertussen hebben we ook de draad terug opgepikt met Electrics. Dit is nauw verbonden met Instrumentation, dus ergens is het wel interessant om die 2 vakken parallel te krijgen.
Wanneer we onze eerste vlucht zullen uitvoeren, is momenteel ook nog 1 groot raadsel. Hopelijk wordt hierrond ook snel duidelijkheid geschept!
Maar goed, nu gaan we opnieuw in de boeken duiken voor de volgende check. Fingers crossed!

Groetjes,

Sven

Geen opmerkingen: