woensdag 20 februari 2008

Progress Checks

Momenteel zitten we volop in de finale voorbereiding van 2 progress checks. Donderdagavond zal de eerste test doorgaan, Instrumentation. Het ganse stuk van Air Data Instruments zal dan de revue passeren. Wat is, en hoe werkt, een Altimeter, een Vertical Speed Indicator, een Air Speed Indicator en een Machmeter. Hoe meet en berekent men de Temperaturen en wat is een Pitot Tube en Static Vent.
Volgende week dinsdagavond mogen we ons dan aan de finale progress check van Operational Procedures verwachten. Jep, je leest het goed: "finale". Operational procedures is namelijk net zoals Airframes & Systems volledig afgewerkt. Van dat laatste staat voor zover gekend nog niets van progress check gepland.
Anyway Instrumentation moet zeker lukken. Is ook een vrij technisch vak, en dat maakt het, voor mij persoonlijk dan, beter verteerbaar in vergelijking met Operational Procedures, wat op zich een zeer droog onderwerp is. Daarom niet minder interessant, maar wetgeving heeft me nooit echt gelegen als studievak.
Verder zoals jullie wel kunnen zien is mijn "dagboek", eerder een "maandboek" geworden. Ik ga proberen om dit terug een beetje op te krikken, hoewel dit niet altijd mogelijk is... als er niets gebeurd, kan ik er bijvoorbeeld ook weinig over schrijven. En tijd is momenteel ook niet bepaald mijn beste vriend. Maar positief als we zijn, zeggen we: Het komt allemaal wel goed!

Groetjes,

Sven

Geen opmerkingen: