zaterdag 30 mei 2009

First Solo!!

Toch weer een tijdje geleden, sinds de laatste update. Na de theoretische examens, heb ik mezelf een weekje rust gegund, maar dan ben ik er letterlijk en figuurlijk weer "ingevlogen". Op een maand tijd, heb ik 9 missies bij elkaar gevlogen. Allemaal circuitvluchten, waardoor ik naar het einde toe, zelfs circuits draaide toen ik de auto zat... ;) Maar dat monotome, zich steeds herhalende patroon, heeft dan gisteren toch z'n vruchten afgeworpen, toen de instructor "request stop and go" vroeg aan de verkeersleider, en me daar op de apron, moederziels alleen opnieuw liet vertrekken.
Het ogenblik dat ik oplijnde op de runway, full power gaf, en even opzij keek naar de plek waar de voorbije 15 missies steeds een instructor zat, was een ongelooflijk kippenvel moment. Daar zit je dan, een onbeschrijflijk mooi gevoel, enigszinds vergelijkbaar met "look ma, no hands"! Een mens kan zich volgens mij, niet vrijer voelen, dan tijdens een eerste solo vlucht... Onvergetelijk!
Nu op naar de volgende mijlpaal, namelijk het behalen van m'n PPL. Hiermee hoop ik volledig rond te zijn, eind augustus. Maar dit verlengde wekend, ga ik me nog even in m'n roes laten van die fantastische ervaring van gisteren...

Groetjes,

Sven

1 opmerking:

Leeroy Robbemond zei

ik moet je ff zeggen dat je goeie zaken heb verricht... ikzelf ben nu 18 jaar, wil ook graag piloot worden en na mijn havo ga ik ook zeker even een gokje wagen.. kan je me misschien wat tips geven en vertellen wat je allemaal hebt gedaan om er te komen?

sorry dat er opeens een stranger allemaal dingen vraagt, maar het zou wel heel erg helpen als ik mezelf een beetje oriƫnteer.. ik wil al sinds me jeugd piloot worden(what's new?) maar ik ben echt vastberaden om het te worden ik wil alleen maar weten wat je voor opleiding hebt gedaan en hoe de opleiding beviel.

Met vriendelijk groet,
Leeroy Robbemond

u kunt mij op dit e-mailadres bereiken.

leeroy@live.nl

Alvast hartelijk dank